Животът на пушачите приключи,
законът безпощаден ме уби.
Остава само да се включа
в екскурзия до рая, може би.
А в рая, в райската градина,
към чашката със райското кафе
и песните на хор от херувими,
ще пална пак цигара, вместо емфие.
И ако кафето райско ми хареса
с цена умерена, с обслужване добро,
оставам в рая, бягайки от стреса,
в очакване да дойде и Годо...
© Петър Петров All rights reserved.
Бях страстен, сега съм само сластен пушач.
Какво искам да кажа ли ?
Както казва чичо Гугъл :
"Страстта е силно чувство на привързаност, на отдаденост, на ентусиазъм или особено желание за извършване на нещо определено".
"Сластта е влечение към наслада".
Е, вече остана само една "чувствена" наслада - кафе и по 2-3 цигари на ден. Нека поне бъдат "по райски".
Поздрави с най-добри пожелания !