Nov 20, 2020, 10:37 AM

В очите ми расте елха 

  Poetry » Other
335 1 5

Как само заслепяват листопадите!
Усмихва се дървото вътрешно 
с всичките си кръгове – свидетели
на бавното загниване на цветовете.
Кората му единствено набръчкана
в очакване да бъде пак погалена
от нечии замечтани пръсти,
въздиша скришом сиво мъхесто
и крие белезите със смола.
Зелената надежда на иглите му
на Коледа ухае и ме търси.
В очите ми расте елха.


 

© Надежда Тошкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??