…За този плен любовен отдавна аз мечтая.
И в този час щастлива съм, уви.
Със тебе бих отишла даже в…Рая,
в прегръдката на твоите очи.
Не зная пътя за брега самотен,
но вятър ще ме понесе натам -
за да зарадвам аз душата твоя.
Кога ще стигна там? Не знам…
Ще тръгна утре рано със слънцето,
усмихнало се вече.
Ще бъда твоя пленница, човече,
и огнена стихия в твоето сърце.
Привечер навярно ще пристигна,
ще стъпвам тихо, да не те събудя,
ще седна кротка, на брега.
Ще милвам нежно, искрено ще любя,
ще те докосвам с тръпнещи ръце –
докато спиш, от чакане стаен.
© Нели All rights reserved.