Политикът роден глава е свел,
на чужди сили се подчинява,
по чужд път народът е поел
и това го потиска, унижава.
И когато някой срещу туй се противи
във властта в нашата хубава страна
и народът иска по друг път да върви,
премиерът дума:"Ще го отстраня!"
Доблестта днес рядко се среща,
Янев е глас на българската воля,
но кой в България за туй се сеща,
затова, хора, да ме чуете моля:
"Човекът не ламти за този пост,
гордея се с достойнството му и честта,
че не е на държавната трапеза гост,
но, уви, доброто често губи в света!"
© Георги All rights reserved.