May 15, 2005, 11:38 PM

В птичия ни свят 

  Poetry
796 0 7

Гърбави са
дните ни понякога.
Изострени
в мълчания и в крясък.
А стъпките –
оазиси сред пясъка,
подсказват
да вървиме по-нататък!

В изкачването
по етажите на времето,
задъхани,
не чувстваме умора
и теглиме
каишите на бремето,
докато птичките
си чуруликаха на двора ...

Какво пък -
те разбират, че сме хора
и в птичия си поглед
ни побират,
а под крилото им
намерили опора
те по човешки
всичко птиче в нас разбират!

© Йоанна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??