Защо е синьо морето,
попита ме малко дете.
Защо шуми под небето
по - синьо от синьо небе.
То има ли синьо сърце
и чувства тъй сини, които
прегръщат без дъх бреговете...
Защо е синьо морето?
Морето ли, скъпо дете?
Морето е синя магия!
Морето е тук векове,
полегнало в стара тепсия.
Морето в синьо мечтае
раздиплило сини вълни.
То знае как да омае
и твоите сини очи.
© Хари Спасов All rights reserved.