Усеща удар във гърдите.
А после - втори и се свлича.
Във цеха е шумно и никой не чува...
Стонове.
ШУМ!
Линейка откарва човека.
Хората в масло и сажди,
навеждат глави.
С шапки в ръце
изпращат стареца.
Линейката с мъка през калта върви -
старецът трудно си тръгва.
В студения цех се връщат разплакани.
Псуват и плачат мъжете.
© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.