На пръсти идвам тихомълком във съня ти
и с крехки форми, в миг на шепота разбулен
целувам с устните си топли мисълта ти
докато ти ... с отворени очи сънуваш буден ...
Ръка в ръка се сплита в пориви и лумва
с назряла дъхавост на диви теменуги...
а пред очите ми - от обичност се съмва -
израстват сенките ни и се сливат с други.
Танцуват пръсти - до живот неуморими
по многоцветните клавиши на нощта,
а всички ласки са до звън непреброими
и с капки ноти навлажняват утринта.
Върху слуха се стичат, парят като лава!
Аз късам с устни прегоряла тишина.
С разкрити чувства любовта ни обладава,
като съзвучност на акорди в песента.
( Гласът ми в твоя, като обич се разлива ...)
© Йоанна All rights reserved.