В такава нощ мъжете коленичат,
когато боса в табора танцува
една жена, накичила гърдите си
с трендафили и без да се срамува
ще разпилее дяволи в косите си,
ще пие вино - няма да ги пита.
И после нека! Нека е отричана!
По котешки след нея се облизвали
глупците, а мъжете са се биели
и плюели на всичките поверия.
По цигански я мразели и искали.
А тя ги е целувала. И после чезнела.
© Рени Бакалова All rights reserved.