Jun 17, 2008, 5:48 AM

В тебе 

  Poetry
663 0 2

В тебе

Разбра ли, че погребах си зениците в очите ти?

Дори не ги оплаках.

Опари ли те мойта кръв изстрадала,

прокле ли я?

Косите си отрязах, а растяха

от слъннцето, защото го обичаха,

в душата ти е тъмно и страхувам се,

че няма да пораснат.

Сърцето ти е пусто и обречено,

сълзи не стигат, за да го пречистят,

усмивка на дете от спомен мъчи се,

по малко да наднича.

Видях те целият, по камъни се спъвах,

да търся смисъл да поробя себе си,

направих си олтар, а ти, проклетнико,

погуби ме, докато бях във тебе.

 


© Эоя Михова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??