Здравей, любима! Помниш ли ме още?
Забрави ли ме в пъстрото небе…
Аз бях измръзнал труп на дълги нощи,
но бях в косите ти ухаещи… и в теб.
Бях шепа недорасъл спомен, мила.
Изпих ръцете ти и чаша сенокос.
Безкрил и оглушал, сега се спирам
пред твоята душа – сакат и бос.
© Ясен Радулов All rights reserved.