На тоя ден какво ли става ?
Цял свят в любов се обяснява.
Даряват гербери и карамфили,
дори и влюбените крокодили.
И в ден прекрасен като този,
естествено - червени рози.
А аз реших – това е тъй банално,
ще честитя разбира се орално.
Не се подхилвайте многозначително,
не ще е нещо осъдително.
За моята любима половинка,
ще сътворя словесна валентинка.
Защо обичам Марианка?
Защото ми e суперски добричка.
Защото е загрижена за всичко:
за мен, Пламенка и за гащите на Гошо,
за туй, че ще се случи нещо лошо,
за здравето на баба Минка,
за хремата на нейна стринка,
за правила, закони, счетоводство,
за чистота и рентабилно производство.
Умница е затуй обичам - тоже,
защото, като Фидел Кастро може,
реч да държи безбройни часове,
за политическите бесове.
Обичам я защото е душичка,
и много, ама много е добричка.
Готова да се жертва в болка чужда,
дори в момента и да няма нужда.
И сладка е като мануков мед,
или като сметанов сладолед.
Годините се трупат, трупат, трупат,
а аз все тъй желая да я схрупам.
Обичам я по хиляди причини,
да ги опиша нужни са години.
Това е мойта валентинка,
дано остави в паметта и
драскотинка.
Автор: ПИ
© Пламен Иванов - ПИ All rights reserved.