Apr 6, 2010, 9:09 AM

Вариации 1 

  Poetry
648 0 9

 

ЗАТИШИЕ ПРЕД БУРЯ

 

Шумният град с шумните улици,

купищата думи,

гласовете на чудовищата

в главата ми

стихват в очите ти -

ето толкова те обичам.

Искаш ли друго да знаеш

или вече ще ме целунеш?

 

 

-----=-----

 

 

Научих се да следвам знаците:

на всяко кръстовище те разпознавам,

водят ме към дома,

където теб те няма.

 

Защо ми каза, че не лъжат?

 

 

-----=-----

 

 

И друг път е имало раздяла,

на тази улица с два края,

към които са тръгвали двама души,

в различни посоки.

Този град е наситен със улици,

виновни за всички раздели.

Ще ме последваш ли

към безкрайното небе,

където само можем да се срещнем?

 

© Идеми Дойдеми All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??