На Левски духът е прероден,
че и сега сред народа върви,
който иска да е свободен,
днес да живее със свойте мечти.
Апостолът за Република свята мечта.
Сметки и думи в тефтерчето писа.
От това, що ни той завеща,
в политиците днеска няма следа.
Търсят кости в гробове.
Спорят за безумни неща.
В празни ровят джобове.
Да владеят искат света.
Левски е с Господа - горе!
В българска живее душа.
Днес чрез нас той ще се бори
за правда Човешка и свобода.
Сега надигна главата народът.
Улици, площади препълни.
Не ток и вода са виновни,
а управниците, за Човека негодни.
Затова
от векове във вековете ще тачим
духът му, що и днес ни владее.
Нека
не над гроба незнаен да плачем,
а от делата му ние да зреем!
18.02.2013 г.
© АНГЕЛ САВОВ All rights reserved.
Браво!