От всяко чувство
поетът извлича
вдъхновение и твори изкуство.
Дали тъга е, или пък обича,
той в рими ги ражда
за другите.
Ти, пътнико, утоли своята жажда
на стиха, от буквите.
*****
Тъгата, ако натъжи те,
спомни си, че и той е плакал!
Изтрии сълзите от очите -
че този стих те е разплакал,
това е знак, че ти разбираш
и чувстваш чувствата втъкани,
и път към него, сам намираш,
към него... и към лютите му рани...
*****
Ако той те е разсмял,
до него твоят смях достига
и значи пак си го разбрал,
и Музата му... ти намига...
*****
Останеш ли обаче безразличен
и няма в теб събудило се чувство,
въпрос задавам любопитен -
Дали прочетеното... е изкуство?...
О7. 06.2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.
Благодаря за коментара.