Jun 2, 2015, 9:44 PM

Вдъхновено от Алиса 

  Poetry
372 0 4

Вдъхновено от Алиса

Без смисъл щом окажеш се в света,
какво ти пречи смисъл да добавиш.
Свой смисъл има даже лудостта
на хората, танцуващи с омари.

Щом времето не стига, ще пестиш,
говориш ли, прави и реверанси.
А сметките щом седнеш да броиш,
грухтейки ще оправиш и баланса.

Когато всяка мисъл излети,
на френски много лесно ще я хванеш.
Със сладки после щом се подсладиш,
главата ти при тебе ще остане.

Недей убива времето с оцет,
ядоса ли се, няма да е щедро.
И птичка да ти кацне за късмет,
единствено петното ще е едро.

Изгубиш ли си името, си трай –
за нещо ще решат да те използват.
Току подвикнали: - Хей ти..! – и край.
Нормалностите и без друго бол са.

Накрая знай, животът ти е път,
към вчера не поглеждай носталгично.
Ни утре чакай спрял на кръстопът.
Живей го днес. А как, е нещо лично.

Цвета Иванова

© Цвета Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ели, благодаря мила. Ние се учим взаимно един от друг. Вики, харесвам стиховете ти. Благодаря. Пепи, Бела, Мая, радвам се, че ви допада това стихотворение. Само човек с чувство за хумор може да го оцени. Усмивки за вас. Прекрасен ден. :*
  • Поздрави за стихотворението Цвети! Изпълнено е с много вдъхновение и смисъл.
  • Чудесно!
  • Чета те, Цвети. И се уча на някои неща...
    Поздрави!
Random works
: ??:??