Вечер в тъмното...
във лампите...
в онази мръсна светлина,
разсеяна...
стенат тихо
нечии ридания
и надеждата от блясъка
отнемат.
Вечер в тъмното...
по разни улици...
под лампите,
от светлина ужулени...
спят тихо
нечии управници,
а някои приказки
разказват...
Вечер в тъмното...
във празното...
там, където спират хората...
да са хора...
бездомни кучета
гасят пожарите,
приютили се от страх
във лампите...
© Джули All rights reserved.