Във всяка вечер ще се гонят пеперуди,
подгонени от стреснато безмълвие
и нощен вятър.
В крилата им безспирно ще рисуваме
отвличането на Европа,
усмивката на Клеопатра
и Верона.
Градът ще се изгубва във метафори.
По прозореца ще кацат обещания,
от устните изпити и почувствани,
и преизпълнени.
В звездите ще четем за приключения -
за откриването на Америка,
за Васко от село Рупча,
за теб и мене.
Ще живея в пръстите ти.
Когато се стъмнява, до безумие
ще искам да те имам и докосвам,
по всички улици.
Във тъмното ще си намерим щастие -
откраднати целувки в дворове,
под притихнали училищни прозорци
и навсякъде.
Луната ще е главният свидетел.
© Мария All rights reserved.