Какво се крие
в преходността на всеки миг.
В забравената тайна
да си жив.
В треви и стрък, поток
и ято птици.
В човек от кал, сън в облаци
за две зеници.
В сълза от восък,
застинала на детска буза.
В отрязък време
от мах един на пеперуда.
Във всеки спомен
за малката човечност.
Какво се крие?
Вечност.
© Надежда Тошкова All rights reserved.