Ведическото време.
Време ново-старо-друго у славяните - ведическо тече.
По-бавно то тече - и дава на човека време.
Не 60 минути е часът у тях.
90 минути - 144 части.
В денонощието часа 16 - сет.
Който в часове 90 минутни живее - има време +.
По-малко бърза той!
Повече работа върши.
Повече почива.
По часовника и календар такъв.
Дните в "седмицата" девет са.
В месеците девет на летото-година тази има
По 40 и дни 41 ин.
На Ведическата таз година - слава.
От години немалко Лесничея -
По времето ведическо живее.
Имат си названия дните различни.
Месеците - богове си имат.
И стихии.
Всеки вниква във това според своя интерес.
За мен са важни най- часовете.
Интересни най- са Съвпаденията.
Между календарите и времена наши два и две.
Две реки това са те - що текат с различна скорост.
Календарът сегашен (григориански) е по-бързата река.
И по-бавната - Велесова ще я наречем.
Реката на древните славяни и боговете техни.
Съвпадат Неделите понякога.
Радост е това, поличба.
Две реки се сливат за момент.
И боговете се поглеждат.
В процепа тоз на световете има хора специални. Ура.
Почивка - за съзерцание нужна.
Да се насладим на гледки-картини и чувства идилични.
И сладка е почивката когато в съчетание с труд творчески, умерен се намира.
Слава и на двете.
И това го дава Ведическото ил Велесовото време.
Велес на времето е бог - на двете времена, на двата свята Яв и Нав.
Ние за Нав забравили сме!
За нашите заминали близки-роднини-другари.
А те са помощници с възможности вълшебни.
На календара и времето Ведическо слава.
Що обединява двата свята.
Яв - света на Слънцето прекрасно.
И Нав - на душите безплътни-живи.
Лесничея скромен делата свои лични отбелязва с Ведическите часове.
Дните и точно по-, денонощията, за него - вечерта започват - 18 ч.
Часът 8ми ведически е сутрин в 6 ил часа 7 наш сегашен.
И това е на денонощие ведическо средата.
И след часа 8 ведически се стъпва пак - на денонощие ново.
Ведическото време - шанс за нас е да поживеем повече и по-щастливо.
Странно - единиците мерни времеви променят на времето течението.
Реката бърза става бавна и широка!
И времето ново - таз река широка и дълбока - носи нови чувства, мисли и картини.
Велес тогава става действен бог - и наш!
Слава на прекрасния Велес.
Обединителят на двете времена.
На Лесничея - нов човек и бог.
Що на островите странни на времената две
Обединители,
В процепите между двете времена - живее и твори.
На реката-време стара-нова слава.
И на храната нова за душата и душите.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов All rights reserved.