Величествена и красива
е старата гора,
вековна, мълчалива
омайва с красота.
Тя пази старите си тайни,
разказва чудеса
за подвизи, години славни,
за нашата страна.
Животът тя е съхранила
със уникален горски свят,
подслон за всички е дарила
и прави всеки млад.
И да я пазим трябва много,
такава да я съхраним!
Дечица мили, нека в слово
с любов и радост я дарим!
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.