"Христос Воскресе!
"Во истина воскресе!"
Цяла нощ не спах,
във леглото се въртях,
знам, че днес е любимия ми ден,
а именно - Великден!
Станах рано и закусих
с апетит,
нека този
празник да Ви е честит!
Боядисах аз яйцата и
зачаках идването на децата.
Скоро някой потропа на вратата,
аз отворих и видях цял куп дечурлига,
накацали на стъпалата
като малките на чучулига.
Всеки в ръцете си държеше
мъничко яйце,
а на него
бе нарисувано едно весело лице.
Готови бяхме да се веселим,
започнахме с яйцата да се борим
и на Господ да благодарим,
че някъде далеко, чак в Йерусалим,
на този ден възкръснал е един Непобедим!
© Дамяна Димитрова All rights reserved.