Букетче здравец стискам във ръка,
свещица жълта кътам в джоба.
И тръгвам под голямата луна
към храма в малкото градче.
А там народът вече се събрал,
отецът с песни слави Бога.
Кандило гони хорската печал
и поглед благ е на лицата.
„Христос Воскресе! Христос Воскресе!
Със смърт поправи Той смъртта!"
И сякаш Дух Свети понесе
надеждата на всички във нощта!
Здравеца поставям на икона,
пламъчето пазя на свещта.
Във кръст се моля пред амвона
да бъде Мир, да бъде Светлина!
© Хари Спасов All rights reserved.