Щъркел трака: „Трак-трак-трак,
искам малко козунак!“
А яйцето ахна: „Пук,
май трохички виждам тук,
но попитай първо Радко!“
- Трак!... Какво си хапваш сладко?!
- От великденските пости.
- Търся козунак за гости!
- Някой друг го е изял,
но пък вторият е цял!
Ето ти едно парченце,
занеси го на детенце
и филийки още две
сутринта да не реве!
Под крилото скрий коматче
и за неговото братче,
а пък аз ще стана в пет,
ако имам пак късмет
да зарадвам други птички
с козуначени трохички!
И с усмивка на лице,
мама утре ще ми каже:
„Имаш слънчево сърце,
няма как да те накажа.
Днес Великден е за всички –
ти нахранил си душички!“
Гостите ще донесат
козунак и този път! 😊