Великият Трифон
/ на футболната легенда Трифон Иванов - Туньо /
Ти беше честен,
четеше се на твоя лик,
а всеки честен
е истински, е Велик!
Ти не знаеше назад,
това накара цяла Виена
да те кръсти, нарече
,,Вълка" на терена.
Ти беше ,,Железният",
но бронята Тя проби,
достигна сърцето
и с инфаркт го уби.
Ти накара България
днес да лее сълзи,
безброй устни да шепнат:
,,Бог да те прости!"
Бог да те прости, Велики Трифоне!
© Никола Яндов All rights reserved.