Аз бях в града на любовта...
Във кой ли? - Във един от всички.
Легендата разказва как смъртта
избавила е влюбените птички...
Там въздухът мирише на любов,
над стара къща - розови са небесата
звездите ярки, сякаш нощем бдят,
над чистата любов на Жулиета...
Бръшлянът е със сълзи напоен
във двора на злочести Капулети,
а нейде тъжната цигулка пей,
враждата не пожали и Монтеки...
Историята ще разказват вековете
за влюбените рожби на Верона -
смъртта им помирила родовете,
а любовта им днес е истинска икона...
Очи разчувствани балкончето следят,
а после вгледани в излъскани павета -
пред най-красивата любов мълчат -
пред тази на Ромео и на Жулиета...
© Ирена Георгиева All rights reserved.