ВЕСЕЛЯЦИ
Снощи старците от село
телевизия гледаха,
къде черно, къде бяло,
що гледаха, що видяха.
В кръчмата на бае Ставри,
сред шишета и сред качки:
"някой радва се на лаври,
друг се звери пък на мачки".
Гледат, гледат ги селяци.
Дружен смях се вред разнася,
че събрани веселяци,
тъй беззлостно подиграха:
Тези що са горделиви
и човек не уважават,
а те тихи, мълчаливи
хляба ни осигуряват.
© Анка Келешева All rights reserved.
Възхищавам ти се искрено и даже започвам да си завиждам, че те има и че само аз те радвам... иначе бих ревнувала )
Шегувам се за ревността, но наистина се радвам, че мога да те чета.
Още един учител в твое лице... никак не е малко!!!
Благодаря ти, Ани!!!