Далеч, далеч във дън гора,
зад бука стар
и трънкови стъбла,
е къщатата на стара
вещица.
Тя има дрехи от тафта,
два зъба в своята уста,
а за обяд яде чорба.
Тя плаши лошите деца,
щом късат нейните цветя,
а на добрите дава мед
и рогчета със сладолед.
Има си даже котарак,
само е малко кривокрак,
но знае мишки да лови,
и как по цял ден да си спи.
© Ивета All rights reserved.