Ще запитат: как през живота да преминем?
Отговаряйте: като по струна над бездната -
красиво, внимателно и стремително.
"Агни Йога"
Ликувам днес, когато търсещо, сърцето,
намери сред заблудите на този свят,
чрез огъня от чувствознание прието,
стремителната диря на духа крилат.
Той се яви в мига най-тежък на тъгата,
родена в страстите на земна плът,
на битката между искрицата и тъмнината
в поредната дъга на тоз кармичен кръг.
Незнаен, може би самотен,
един вестител смел по пътя нов
върви към нас стремителен, като над бездна,
красив от пориви, поел в сърцето този зов.
© Румяна Иванова All rights reserved.
просто ти се сливаш с нея и мъдроста.
Благодаря ти,че ми я припомни.Поздравления за стиха.