Nov 29, 2008, 10:33 AM

Ветре, мой ветре! 

  Poetry
1114 0 5
 ВЕТРЕ, МОЙ ВЕТРЕ!


Ветре, мой ветре!

Ти бързаш за среща

с облаци и дървета

в луд стремеж

да прегърнеш света!

Неуморим мой ветре!

Ти ме приемаш с

широка прегръдка;

вливаш в душата ми

своите волни мисли -

да се носят

през време и пространство...

Ветре, мой ветре!

Ти си моят довереник,

на теб прошепнах

болката си и надеждата...

Неотдъхващ мой ветре!

Ти си моят най-близък приятел!

С тебе се втурнах

света да прегърна;

с тебе съм истинска!

Най-сетне истинска!

С теб съм силна 

и неуязвима...

© Лиляна Стойчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??