имам стена
за скриване на листчета
с написани малки части от деня
за специално носене на сламена шапка
с две червени пластмасови черешки
и синя до земята панделка
просто място където да поплачеш
за Тайния живот на пчелите
за който дори си нямаш представа
понякога мълчанието е най-добрия начин да оцелееш
или да повървиш с Бог две пресечки
като си на втория край
и са влошени атмосферните условия
няма много неща които да правиш
освен да си любовник
на една лятна луна
държаща парченца лед
между зъбите си
в средната част на стената
неприсъствието е само мисъл
в написани малки думи от деня
и сламена шапка за пчели
и таен живот
дим съм за вдишване
приюти се
останалото са просто сънища
© Зорница Николова All rights reserved.