Със любов при мене Господ те изпрати,
самотата моя – в царските палати!
Ти при мен пристигна весела, засмяна...
и със песните си внесе в мен промяна!
С любовта започна сагата семейна,
над дома отново ярко слънце грейна,
но сърцето ми със обич заредено,
бе от клюките по теб обременено!...
Като бурен вятър през света премина
и от него, мила, любовта загина...
а земята черна в пазвите си скри те...
и завинаги спаси те от стрелите!
октомври 2002
© Иванъ Митовъ All rights reserved.