Jul 24, 2024, 8:06 AM  

Видение 

  Poetry
139 6 1

Докосвам силуета на нощта,
повярвал в пеперудите на мрака.
На своите несбъднати крила
летя към тях с надежда, че ме чакат.
Умират те от всяка светлина,
грациозни в тъмнината-упование.
Вълшебството на тиха самота
се ражда от самотно съзерцание.
И по билата на веригата от дни
достигам дъното на хоризонта...
вратичка малка, легнала встрани -
зад нея е на залеза иконата.
Зад нея е несбъднатото в саркофаг,
покрито с карамфили на мечтите.
Зад нея е прииждащият знак
на сенките родени от очите.

© Младен Мисана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??