Виждал ли си как детето си отива,
тъй като сърчицето му се свива.
Навсякъде е нежелан
като смачкан, грешен план.
Виждал ли си как детето се разкъсва
и от болка сърчицето му се пръсва.
Няма кой ръка да подаде,
за да се оправи туй дете.
Виждал ли си как детето съжалява
и живота си пресява.
Не намира смисъл в това,
че съществува на света.
Виждал ли си как детето плаче
като изоставено юначе.
Животът му е кошмарен сън,
от който няма излизане навън.
Виждал ли си как детето се прощава,
не издържало, вече се предава,
тъй като не е успяло
и парченцата от сърцето си не е събрало.
Господи, бъди до мен,
защото туй дете живее в мен!
© Мария Райчева All rights reserved.