Виновен
Някой лудува, друг мързелува,
но ти си виновен.
Някой не знае какво иска от теб,
но ти си виновен.
Някой забравил е своето име,
чест и достойнство,
но ти си виновен.
Някой страхува се от любов
искрена и вечна,
но ти си виновен.
Виновен, че искаш живота ти човешки
по Божия пътека към знание да върви.
Виновен, че по тази пътека имаш
не малко изпитания и ти.
Виновен, че Истината и Любовта е
заложил в теб Бог от вечни времена.
Виновен, че ненавиждаш лъжата
и двойната игра в света на земята.
В лишения и мъки страда твоето тяло и душа
едничката истина да разбереш
за простите и малки неща.
Във вървежа на годините
от младостта към старостта,
изникна въпросът
за истинността в твоята душа.
Що е любов, вяра и надежда,
къде е радостта -
попита ти- връщайки се
към старите нови неща?
Защо ли - богатство и слава,
разкош и величие,
не те блазнят вече в света?
Разбра ти, че маскарадът фалшив
и празни илюзии
убиват полета на твоята светла душа,
че пътят към знание
върви рамо до рамо
с любовта,
приятелство вярно
и крепка ръка.
© Кети Иванова All rights reserved.