В почернената ни земя
на гости кацна свъсена жена,
„оторизира” нашите слуги
езиците си скрити да държат,
а те с изпънати снаги
около нея взеха да кръжат.
Развъртя се госпожата
обръчите да набива
на българската бъчва,
ще ѝ се Потокът Южен да закрива,
за сонди и за дупки взе да ръчка.
С ракети да опаше
трябвало било
де всичко що е наше,
та всичкото си наше
да предадем под чуждото крило!
02.04.2014 г.
гр. София
© Димитър Христов All rights reserved.