Apr 30, 2017, 1:06 AM

Влюбеният Шекспир 

  Poetry » Humour
541 8 29

Може би някога,

може би никога –

любов някаква

двама застига.

 

Срещат се някъде.

По-точно: два пъти –

погледи всякакви,

говорят очите.

 

Съвсем случайно –

потретват срещата.

Изглежда безкрайна

и сладка грешката...

 

Може би някога,

било е отдавна.

Любов някаква

зрее потайно...

 

Навярно двамата

играят пиеса.

Нежна е драмата,

почти фиеста.

 

Зрители всякакви –

тихи свидетели

финала очакват.

Засича завесата...

 

Нощта е свещена,

но няма овации!

Животът е сцена.

А Шекспир – нещастен.

© Стойчо Станев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??