Не искам да си тръгвам от света
низвергнат, сам, нечут и незапомнен,
шептящ на глухи пламенни слова,
превръщащи се веднага във спомен!
Аз искам да оставя подир мен
мъждукаща свещичка тук да свети.
Дори и най-накрая нареден
след всичките, нарекли се "поети"!
Не искам да си тръгвам без това -
да бъда чут, разбран, желан и четен,
да бъда тук дори и след смъртта,
чрез тези мои мънички куплети!!!
© Станимир Власакиев All rights reserved.