Война на две планети. Без примирие.
- Дебела е! Защо пък точно днес?
- Поне я започни.То без усилие
не се постига никога прогрес.
- Почивка може ли? И после пак ще...
Виж, вече десет страници прелистих.
- След време ще ми бъдеш благодарен,
че четенето учи те да мислиш…
- В кой век живееш?Стига с тези книги!
Светът е пълен с нови технологии,
а времето е кът и с тях пестим го
Огледай се и в час бъди със новото.
- За всяко нещо се намира време.
За всяко време се намира място.
Това което в книгите четеме
разкрива необята на прекрасното.
-Дрън - дрън! От четенето няма
голяма полза. Вреди на очите.
А в Гугъла като надникнеш само
и знаеш повече от всяка книга.
Война на две планети. Без примирие.
Оръжията са неравностойни.
Щом в бъдещето нямат място книгите
то ще е преизпълнено с пробойни…
© Дочка Василева All rights reserved.