Тази нощ е беззвездна.
Капе восък
От дървената маса
В душата
Капе восък
От дървена маса
в бездна
Капе.
Като лист на есен.
И като живота.
Капе.
На сълзите от солта.
На разядения плод
от сока.
Капе.
На мечтите
най-несбъдния връх.
На минутите
Секунди без посока.
Капе тишината
като гъста кръв
Капе битие и стон.
Като присъда.
Като кехлибар
от броеница.
Като плач.
Като проклятие
Капе съвестта
на сто частици
Капе и боли .
Като ..разпятие.
Тази нощ е беззвездна
Чертая
Стъпки грешни
през Ада към Рай.
Тези свещи
за восък ридаят.
Като мен.
Като нас.
Като край.
© Деница Гарелова All rights reserved.