May 2, 2009, 8:42 AM

Врабчешка случка 

  Poetry
520 0 10

Разговаряха две врабчета
между два храста къпинени.
Бяха съвсем разгневени
и доста наперушинени.
Първото каза с насмешка:
- Я се (вулгарност) в перата,
не ми се дръж по човешки
да не ти счупя крилата!...
- Ти ли бе? - второто рече -
Ти си от жалкия сектор.
Аз съм тарторът вече!...
- Бил си, ама не си директор....
Почнаха да се налагат,
ама съвсем по юнашки
и засвистяха тогава
няколко прашки хлапашки.
- Да бягаме. - креснаха вкупом - 
Да си спасиме душите...
Тяхната смелост се срути
и се изля от петите...
Сега се прегръщат и топлят. 
Споменът ги разсмива.
С човки перата си чоплят,
заедно вечер заспиват.

Доста такива "врабчета"
срещал съм и сред нас.
Те си намират късмета
в по-ранен и в по-късен час.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??