Врабчо днес е най-щастлив.
Вижте колко е красив!
С мартеничка награден,
лично сплетена от мен.
Гордо крачи по бараката
пред старите клюкарки - свраките.
Мисли се за папагал
с този пъстър моден шал.
И надава боен вик:
чик-чирик, чик-чирик.
"Врабчо, стига вдига врява,
идвай да си изкълвеш сухара,
че ще пукне скоро пролет.
Трябват силици за полет."
И засрамен той пристига.
За сега с ревюто стига!
© Врабчето All rights reserved.