Време разделно: лице срещу маска,
а пиесата… чака. Копнее нечия ласка.
Стичат се струйките грим. Ролите плачат.
Публиката подсмърча. Знае кой е палача.
Съди. Строго. На смърт. За назидание.
Злото си заслужава всяко страдание.
Страдат невинните талантливи актьори,
но за тях рядко пиесата с някой говори.
Ето ти зъб, дай ми око! Не какво да е,
искам го синьо, нищо че твоето е кафяво.
Всеки ирис си носи скръбната черна обвивка.
Само в сълзата солта е щастлива и бяла.
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.
и после да се приготвиш за прибиране у дома. Просто... знае.
Онези няколко мига, когато ролята не е "аз" и "а-зът" все още не е в ролята
са малката свобода... като срещата на двете стрелки в часовника, като
онова което не е било... защото не му е оставало време да е. Това е Истината.
Благодаря ))