Куца времето в разни посоки,
в епидемии тъне денят;
глухи истини, лъжи еднооки
в теб се раждат, но в мене болят.
И в задръстени, тягостни вени,
задимено бълбука кивот;
пак поема си дъх и се дави...
Десет болки не значат живот!...
© Геновева Христова All rights reserved.