Върти се като пумпал
и нишката навърта,
душата му е лумпен
и него го не свърта...
... насуква и издърпва
вретеното живота.
От хурката си дръпва,
изприда си голгота...
Така и не научих
на баба занаята.
Годините не случих,
сама е одаята...
А глухото вретено
с едно дърво прашасва...
Под навеса смирено
във спомена угасва...