Докато си млад, в теб душата пей.
Трудният живот лесно се живей.
Решително и смело срещат се несгоди.
Пътят да е дълъг, пак се лесно ходи.
Всичко преминава като на шега.
Мъките за теб са някаква игра.
Дори и в тъгата ти намираш радост
и в горчивините- поне капка сладост.
А щом остарееш - мъка и печал.
Твоята усмивка ти си я раздал.
Поривите чисти веч се изпариха
и на тяхно място сълзи се родиха.
Но, недей унива,друже белобради!
Теб те чакат още хиляди награди.
Отпусни сърцето, разпусни душата
и си знай- докрая,братко, си в играта!
© Георги Янков All rights reserved.