Желая да не те ревнувам все повече
защото те искам свободна.
Как може
да не те искам свободна
когато част си от мен
и те пускам
в детските ми спомени
където можеш
да им станеш почти приятел
или да ги подминеш,
но не с пренебрежение,
а с великолепие, което лекува
и гори като с огън невеществен
всичко, което е плява
и силна, горестна жал,
а това, което остава е слава
но не моя, а слава на Бог!
© Фабер All rights reserved.
„Ревността винаги се ражда с любовта, но не винаги умира с нея"!!!
„Мъжът не обича една жена, защото тя е красива, а тя е красива, защото той я обича.”
Ревност има когато се страхуваме да не загубим някого или когато не можем да го имаме!!!
Във всички останали случаи е безсмислена!!!