Аз искам да те помня все така...
Димчо Дебелянов
Аз искам да те помня все така -
красива, нежна и с усмивка!
Протегнала с доверие ръка -
толкоз топла, толкоз близка...
А аз, ще бъда все такъв,
като в оназ студена вечер,
когато стоплих твойта кръв,
а ти - "Любими", ме нарече!
Тогава ще се случва все това,
което двамата с любов градиме!
И в молитви, моята душа -
Вселената ще кръсти с твойто име!
© Калин Пантов All rights reserved.