Всеки иска в таз държава
зад бюро да управлява,
да си има секретарка
и кола – престижна марка,
по дузина подчинени,
да го търсят бизнесмени,
климатик да го разхлажда,
да си хапва само блажно,
да го търсят журналисти,
да подписва ценни листи,
заповеди да раздава,
да се пъчи в своя слава,
да пътува из чужбина,
в банки там пари да има,
бодигард със вълчи врат
да го следва все отзад.
всеки иска,господа,
но това ще е беда
- кой ще работи тогава,
само с кръшкане не става!
© Валентин Йорданов All rights reserved.