ВСИЧКАТА БОЖИЯ ЛЮБОВ
… време ми е вече да изчезна – нейде си! – из по-добрия свят,
да летя в космическата бездна, дето всеки ще ми бъде брат,
дето и светулката в гората ще ми слита в шепата – сестра! –
искам – Добротата ми е свята! – в своята душа да побера,
писна ми в света, реден от Бога, срещна ли човек, да виждам вълк,
не можах – и с никого не мога! – даже за секунда да съм зъл,
всекиму да дам коричка хлебец, туй ми е мечтата от дете! –
аз превалям своя звезден хребет – и се свличам бавно към стоте.
Щом над мене сенчицата птича отлети от мен вовек веков,
мили хора! – аз ще ви обичам с всичката си Божия Любов!
30 октомврий 2023 г.
гр. Варна, 13, 25 ч.
© Валери Станков All rights reserved.
и тук често ме по спира
да черпя нежност, топлота
да храня с думи таз душа.
А тя е гладна всеки ден,
остава от храната в плен.
Потича топло в душата
и ме носи над земята!
Удоволствие е да Ви чета!